Világszintű tapasztalatcsere- a HUN-REN BLKI a Global Lake Marathon-on

A Balaton Fejlesztési Tanács munkaszervezete, a Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség 2024. április 30-án újra megrendezi a „Global Lake Marathon” elnevezésű online konferenciáját. A rendezvény a német Global Nature Fund környezetvédő szervezet és a nemzetközi Élő Tavak Hálózatának (Living Lakes Network) bevonásával valósítják meg.

Az esemény április 30-án, kedden, reggel 9.00 órától este 21.00 óráig tart.

A konferencián intézetünk is képviselteti magát, tudományos főmunkatársunk Tóth Viktor a Balaton elmúlt évtizedeinek legfontosabb változásairól, a legnagyobb problémákról és kihívásokról beszél majd.

Az online konferencia-maraton célja, hogy megmutassa a világon található tavak és vizes élőhelyek sokszínűségét, valamint, hogy felhívja a figyelmet a tavak jelentőségére, azok fenntartható kezelésének fontosságára. A résztvevők megismerhetik a tavak és környezetük jellegzetességeit, a kihívásokat, amelyekkel szembesülnek, valamint az alkalmazott beavatkozások tapasztalatait, és a jól bevált gyakorlatokat. A rendezvényen a földrajzi elhelyezkedésük alapján mutatják be a különböző tavakat. Az egyes részeket mindig más Living Lakes partner szervezi és moderálja.

A konferencia előadásainak nyelve angol. A rendezvény részletes programja a Balaton Integrációs és Fejlesztési Ügynökség honlapján érhető el: https://www.balatonregion.hu/hu/esemeny/global-lake-half-marathon

Tóth Viktor előadása 9.30-tól lesz hallható.

A konferenciára itt lehet regisztrálni:

https://forms.gle/v5yrNgXDW3soXYAy9

Csatlakozni pedig itt:

htt:ps://us02web.zoom.us/j/85023481995?pwd=aVkyWE0rV1R5UjRjY3V2RklsRlFYUT09

Meeting ID: 850 2348 1995

Passcode: 896048

 

tájkép