Híreink

Holt-Duna

Munkatársaink az élőhelyi specializáció, valamint a térbeli és környezeti változékonyság szerepét vizsgálták a halközösségek diverzitási mintázatának alakulásában a Duna két árterében.

vízibolhák grafika

Kutatóink a neonikotinoidok toxicitásának hőmérséklet függését vizsgálták nagy vízibolhán, elemezve az akut expozíció molekuláris hatásait, valamint hosszú távú következményeit a Daphnia magna szaporodására

oklevél

A Nemzetközi Idegtudományi Konferencián Pécsen Fodor István a 30 év alatti kategóriában díjat nyert- Krónikus tributiltin kezelés indukálta szövet-, sejt- és molekuláris szintű változások a nagy mocsári csigában című poszterével. 

kosárkagyló héján dreissena faj

A toruni Nicolaus Copernicus Egyetemről négy lengyel kutatót láttunk vendégül egy hónapra intézetünkben, akikkel folytattuk a korábban megkezdett közös kutatásokat. Vizsgáltuk, hogyan befolyásolja a

telelő kormoránok

Ember-természet konfliktusok Magyarországon címmel szervezett izgalmas eseményt a HUN-REN-PE Evolúciós Ökológiai Kutatócsoportja és az MTA VEAB Környezet- és Földtudományi Szakbizottsága. A rendezvényen az ember-vadvilág konfliktus témakörben dolgozó hazai szakemberek közérthető előadások formájában tekintették át a téma egy-egy szeletét.